Welcome to To Kamari - Rooms to rent Chios   Click to listen highlighted text! Welcome to To Kamari - Rooms to rent Chios Powered By GSpeech

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Το Καμάρι, βρίσκονται στην παραλία της Αγίας Φωτεινής (Αγιά Φωτιά κατά τους ντόπιους). Η παραλία βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιά τις Χίου και απέχει 9 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Η Αγιά Φωτιά ανήκει διοικητικά στον Δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Μηνά και στην τοπική κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Χίου. Το δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Μηνά το πιο τουριστικό του Δήμου Χίου διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων, και εστιατορίων καθώς και πολλές καφετερίες - μπαρ. Το Καμάρι είναι χτισμένο 30 μετρά από τη Θάλασσα κατά μήκος του δρόμου.

Η Αγία Φωτεινή Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χίου απέναντι από τα παραλία της Μικράς Ασίας. Η Αγία Φωτεινή είναι ένα παραδοσιακό χωριό έτοιμο να προσφέρει καταπληκτικές διακοπές στους επισκέπτες της. Στην περιοχή κυριαρχούν τα χρώματα του λευκού του γαλάζιου και του πρασίνου.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Τα πεντακάθαρα νερά της είναι σημείο αναφοράς καθενός που κάνει μπάνιο σε αυτήν. Τα πολύχρωμα βότσαλα είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Υπάρχει καθημερινά ναυαγοσώστης για την δική σας ασφάλεια.

Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, mini-market και καφετερίες, ενώ υπάρχει δυνατότητα να νοικιάσετε αυτοκίνητο η μηχανάκι.

Η Χίος είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία και εκπληκτική ομορφιά. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την Χίο εκτός από την μαστίχα είναι οι υπέροχες παραλίες της με τα πεντακάθαρα νερά. Μία από αυτές είναι Αγία Φωτεινή. Η ονομασία της έχει προέλθει από την προστάτιδα της περιοχής η οποία γιορτάζει στις 12 Αυγούστου όπου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι στην εκκλησία που βρίσκεται 800 μέτρα από την παραλία. Οι ντόπιοι την ονομάζουν Αγία Φωτιά καθώς όπως λέει η παράδοση οι ψαράδες που ψάρευαν μια μέρα ανοιχτά της παραλίας είδαν να καίγεται η πλαγιά. Βγήκαν στην στεριά και η φωτιά είχε εξαφανιστεί. Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν την εικόνα της Αγίας Φωτεινής στο σημείο όπου έβλεπαν να καίγεται. Σε αυτό το σημείο είναι τώρα κτισμένη η εκκλησία.

Το νησί της Χίου

Η Χίος είναι το πέμπτο σε έκταση νησί της Ελλάδος και το δέκατο της μεσογείου. Έχει έκταση 841,58 τ.χμ και πληθυσμό περίπου 54000 μονίμους κατοίκους. Διοικητικά μαζί με τα νησιά Οινούσσες, Ψαρά και Αντίψαρα, αποτελούν τον νομό Χίου, έναν από τους τρεις νομούς του Βορείου Αιγαίου. Η πόλη της Χίου η επονομαζόμενη ως Χώρα από τους ντόπιους, βρίσκεται απέναντι από την χερσόνησο της Ερυθραίας και το λιμάνι του Τσεσμέ το οποίο απέχει μόλις 45 λεπτά με το πλοίο.

Συμφωνά με την παράδοση το όνομα της Χίου προέρχεται από την νύμφη Χιόνα, κόρη του Οινοπίωνα ο οποίος ήταν ο πρώτος οικιστής και βασιλιάς της. Ο Οινοπίωνας ήρθε από την Κρήτη και δίδαξε τα μυστικά της καλλιέργειας αμπελιών και την παρασκευή του κρασιού τα οποία είχε μάθει από τον πατέρα του, το Θεό Διόνυσο. Κάποια άλλη παράδοση λέει ονομάστηκε έτσι από τον Χίο γιο του Θεού Ποσειδώνα και μιας νύμφης επειδή κατά την χρονιά της γέννησης του έπεσε στο νησί παρά πολύ χιόνι. Δεν αποκλείεται όμως το όνομα Χίος να είναι συριακή ή Φοινικική λέξη για την μαστίχα η οποία ήταν γνωστή από αρχαιοτάτων χρονών. Υπήρχαν κατά καιρούς και αλλά ονόματα όπως Πιτυούσα, λόγω των πολλών πεύκων, Μάκρη για το σχήμα της και Αιθάλη για το ηφαιστιογενές έδαφος. Από πάντα το επίθετο που την χαρακτήριζε ήταν Μυροβόλος από της ευωδιές που πλημυρίζουν ολόκληρο το νησί από την μαστίχα και τα χιλιάδες είδη λουλουδιών και δέντρων που ευδοκιμούν στη Χίο.

Η ιστορία της Χίου.

Σύμφωνα έρευνα που έκανε η Αγγλική αρχαιολογική σχολή αποδείχθηκε ότι η Χίος κατοικείτε από το 6000 π.Χ. Πρώτοι κάτοικοι Θεωρούνται οι Πελασγοί οι οποίοι ήταν Θεσσαλικής καταγωγής. Επίσης κατοικήθηκε από του Λέλεγες, τους Κάρες και τους Άβαντες. Οι Ίωνες έφθασαν εδώ το 1100 π.Χ. Η Χίος διεκδικεί την πατρότητα του επικού ποιητή Όμηρου ο οποίος δίδασκε επί σειρά ετών στον αξιοθαύμαστο βράχο της Δακαλόπετρας. Από την αρχαιότητα οι Χιώτες θεωρούνταν από τους πλουσιότερους στην ελληνική επικράτεια. Κατά τον 6ο πΧ. αιώνα αναπτύσσεται το εμπόριο, η ναυτιλία ενώ μεγάλη άνθιση γνωρίζουν τα γράμματα και οι τέχνες. Χαρακτηριστικές φράσεις που έχουν μείνει στη ιστορία είναι «Χία ζωή» για την πολυτελή Ζωή, «Χίαι τραπέζια» για τα πλούσια τραπέζια και «Χίος γέλως» για τον εύθυμο χαρακτήρα και την καλοκαρδία των ντόπιων. Η μαστίχα, ο οίνος της και τα κεραμικά την έκαναν κέντρο του εμπορίου.

Πολλοί λαοί επιθυμούσαν να κατακτήσουν τα αγιασμένα χώματα της και κατά καιρούς πέρασε στα χέρια των Μακεδόνων, των Ρωμαίων, των Περσών και ακόμα πιο πρόσφατα βρέθηκε υπό την κατοχή των γενοβέζων και των Ενετών όπου τότε άρχισε η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Τον 16ο αιώνα η Χίος παραδίδεται στην κυριαρχία των Τούρκων οι οποίοι έδωσαν πάρα πολλά προνόμια στους Χιώτες λόγω της μαστίχας. Το 1912 η Χίος είναι πάλι ελεύθερη. Η κυρία ασχολία των ντόπιων τώρα είναι η ναυτιλία , ο τουρισμός, η καλλιέργεια της μαστίχας, και των εσπεριδοειδών ενώ σημαντική ανάπτυξη σημειώνουν τα τελευταία χρόνια οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι βιοτεχνίες των περίφημων γλυκών του κουταλιού, του ούζου, του λικέρ. Επίσης μεγάλη ζήτηση έχουν τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.


 

 

To Kamari
St. Fotini , Chios
821 00 Greece

Tel. +30 22710 51718
Viber & Whatsapp +306948046410
Mob.+30 6948046410
Email:


          Blue flag - Agia Forini beach

 

          MHTE: 0312Κ123Κ0042800

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech